Kurczak faszerowany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
25 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczny i prosty w przygotowaniu

Potrzebne składniki

• kurczak - 1 szt.
• pieczarki - 50 dkg
• mięso mielone - 40 dkg
• ser żółty - 20 dkg
• jajko - 1 szt.

Przydatne akcesoria

tarka o duzych oczkach,brytfanka,wykalaczki

Etapy przyrządzania

1
Kurczaka myjemy i trybujemy kości.Cebule kroimy i rumienimy na smalcu.Pieczarki drobno kroimy i dusimy na zrumienionej cebuli,aż odparują.Ser ścieramy na tarce.Ser,pieczarki,mieso mielone mieszamy,dodajemy sol i pieprz do smaku.Farszem wypełniamy kurczaka,zwracając uwage na to,aby farsz znalazl sie także w skrzydelkach i udkach.Spinamy wykalaczkami.Skórkę od szyjki zawijamy pod spod.Kurczaka smarujemy olejem i posypujemy papryką.Przekladamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku w tem.180 stopni przez 1 godz.20 minut.

Jak podawać?

na zimno z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher