|
||||||||||
Zupa wiśniowaKrótki opis potrawydoskonała na upałyPotrzebne składniki wiśnie - 60 dag cukier - 5 łyżka(i) śmietana - 1/2 szkl. mąka - 1 łyżeczka(i) sól cynamon Etapy przyrządzania1
Wiśnie drylujemy. Połowę gotujemy w kilku łyżkach wody z dodatkiem cukru. Następnie dolewamy wody, dodajemy cukier i cynamon do smaku. Do gorącej zupy wlewamy mąkę wymieszaną ze śmietaną i jeszcze raz gotujemy, mieszając. Pozostałe owoce układamy w talerzach i zalewamy gorącą zupą.
Smacznego!
Jak podawać?na gorąco i po schłodzeniu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|