Sałatka rosyjska

Aktualna ocena: 1.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Rosja
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Troszke rosyjskiej kuchni .....

Potrzebne składniki

• smażona lub gotowna kuropatwa
• ziemniaki gotowane - 300 g
• korniszony - 150 g
• sałata - 100 g
• jaja - 2 szt.
• pomidory - 100 g
• jabłka - 100 g
• majonez - 125 g
• cytryna - 1/4 szt.
• cukier puder - 1/2 łyżeczka(i)
• sól

Etapy przyrządzania

1
Mięso kuropatwy, ugotowane i obrane ziemniaki, korniszony, ugotowane na twardo jaja oraz umyte i obrane jabłko kroimy w słupki. Liście sałaty przecinamy na 3 części. Wszystkie składniki wkladamy do miski, dodajemy sól, cukier i część majonezu.Delikatnie mieszamy. Przekladamy do salaterki i polewamy resztą majonezu i przybieramy listkami sałaty oraz cząstkami pomidora. Najlepiej smakuje z pieczywem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher