nale¶niki z pieczarkami

Aktualna ocena: 4.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: timido
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Studenckie smaki
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

przepyszne nale¶niki, każdy powinien spróbować!!!

Potrzebne składniki

• m±ka - 1 szkl.
• jaja - 3 szt.
• mleko lub woda - 2 szkl.
• olej - 1 łyżka(i)
• pieczarki - 1/2 kg
• kukurydza w puszce - 1
• ser żółty - 15-20 dkg
• przyprawy: sól, pieprz, kucharek
• cebula do pieczarek

Etapy przyrządzania

1
Ciasto nalesnikowe: Jajka posolić, wymieszać z płynem. Cały czas mieszaj±c dodawać stopniowo m±kę. Gdy ciasto będzie miało konsystencję kwa¶nej ¶mietany odstawić je na 30 minut. Patelnię rozgrzać mocno, posmarować cieniutko olejem. Wlać łyżk± wazow± ciasto i tak obracać patelni±, aby rozlało się one na całej jej powierzchni. Odwrócić na drug± stronę. Natłuszczać lekko patelnię, ale nie często. Farsz: pieczarki pokroić i odgotować z drobno pokrojon± cebulk±. Po ostygnięciu wymieszać z odcedzona kukurydz± i startym serkiem. doprawić do smaku. Ostygnięte nalesniki nadziewac i zawijać w rulon lub w trójk±ty. Podsmażać na oleju. Można podawać z surówk± z kapusty pekińskiej.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: timido
timido
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (15)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)