Surówka z pora i kapusty

Aktualna ocena: 0
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podajemy do drugiego dania obiadowego.

Potrzebne składniki

• biała kapuska - 1/2 kg
• marchew - 1 szt.
• por - 1/2 szt.
• cebula - 1/2 szt.
• sól,pieprz,cukier - 1/2 łyżeczka(i)
• oliwa z oliwek - 3

Etapy przyrządzania

1
Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy nożem, marchew zcieramy na tarce jarzynowej, cebulę drobno kroimy w kostkę. Pora drobno kroimy. Posypujemy łyżeczką soli, łyżeczką cukru, oprószamy delikatnie pieprzem, skrapiamy octem i polewamy oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 min, aby przegryzło się i aby kapusta zmiękła. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher