Czekoladowa krajanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne czekoladowa ciasteczka

Potrzebne składniki

• 4 jajka
• 40 dag gorzkiej czekolady
• 1 i 3/4 szklanki cukru
• 16 dag mielonych orzechow
• 3/4 szklanki maki
• Polewa:
• 15 dag czekolady
• 3/4 szklanki curu pudru
• 1 łyżka masła
• połówki orzechow wloskich do dekoracji

Etapy przyrządzania

1
Czekolade kroimy na drobne kawłeczki,skapiamy wida u roztapiamy nad para. Jajka ubijamy z cukrem do bialosci. W goracej czekoladzie rozpuszczamy maslo, a nastepnie dodajemy jajka z cukrem. Dodajemy make i orzechy. Blache smarujemy maslem lub wykladamy papierem do pieczenia. Smarujemy ciasto na grubosc 2 cm i pieczemy 15 minut w temp.170 stopni.
2
Przygotowywujemy polewe: czekolade roztapiamy nad para. Dodajemy maslo i cukier puder. Dokladnie mieszamy.
3
Ciasto kroimy w kostke o boku 3,5 cm. Kazdy kwadrat smarujemy polewa i dekorujemy polowka orzecha.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher