|
||||||||||
Udziec indyczy z owocamiKrótki opis potrawydanie głównePotrzebne składniki udziec indyka bulion - 150 ml czosnek - 4 ząbki oliwa - 4 łyżka(i) rodzynki - 2 łyżka(i) czerwone wino - 150 ml pokrojone owoce (jabłka gruszki mandarynki banany) - 1 szkl. sól pieprz papryka słodka tymianek musztarda - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Udzieć natrzeć roztartym czosnkiem, łyżką musztardy oraz przyprawami. Odstawić do lodówki na noc.
2
Zarumienić na rozgrzanej oliwie, wlać bulion. Dodać owoce, rodzynki. Dusić ok 45 min dodając wino.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|