|
||||||||||
Ciastka ze śliwkamiKrótki opis potrawyciastkaPotrzebne składniki śliwki - 80 dag marcepan - 20 dag jajka - 2 szt. żółtko cukier - 17 dag twaróg - 25 dag mleko - 5 łyżka(i) olej - 5 łyżka(i) cukier waniliowy sól mąka - 25 dag proszek do pieczenia kremówka - 1 łyżeczka(i) cukier puder - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Śliwki przekroić, wydrylować. Marcepan zagnieść z jajkiem i 5 dag cukru.
6
Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, obłożyć śliwkami. Ozdobić marcepanem. Piec 25 min w temp 175 C. Brzegi ciastek posmarować żółtkiem rozmąconym ze śmietaną (5 min przed końcem pieczenia). Ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|