|
||||||||||
Torcik gruszkowyKrótki opis potrawytorcikPotrzebne składniki czekolada - 40 dag gruszki - 50 dag masło - 30 dag cukier - 30 dag mąka - 30 dag nutella - 10 dag jajka - 5 szt. cukier waniliowy proszek do pieczenia - 1/2 torebki kremówka - 2 łyżka(i) skórka z cytryny Etapy przyrządzania2
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 gruszki pokrojone na kawałki i 10 dag posiekanej czekolady.
3
Przełożyć do formy do pieczenia, piec 75 minut w temp 200 C. Po godzinie przykryć. Ostudzone ciasto polać resztą stopionej czekolady.
4
Kremówkę ubić z nutellą. Tort udekorować kremem i cząstkami gruszek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|