|
||||||||||
Róże karnawałoweKrótki opis potrawyDobry przysmak na karnawałPotrzebne składniki 1 1/2 szkl. maki 4 żółtka 1 łyżka odctu lub spirytusu 3-4 łyżki gęstej śmietany 3/4 szkl.konfitury z płatków róży lub wiśni Etapy przyrządzania1
Przygotować ciasto takie same jak na faworki. Wyciąć kółka. Składać po 3, ściskając w środku tak, aby się skleiły. Smarzyc podobnie jak faworki. Do usmarzonych, osączonych róż karnawałowych nakładać do środka odrobinę konfitury.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|