Cykoria w maśle pomarańczowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Szybki posiłek

Potrzebne składniki

• 4 cykorie ( po ok. 12 dag )
• 3 dag masła
• sok i otarta skórka z 1 pomarańczy
• szczypta pieprzu cayenne
• sól

Etapy przyrządzania

1
Cykorie myjemy, nacinamy wzdłużnie tak, aby się nie rozpadły na połowy. Blanszujemy, wycinamy głąbiki. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy sok i otartą skórkę z pomarańczy. Wkładamy cyrkonie i na niewielkim ogniu dusimy ok. 10 min, często obracając. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher