Krokiety z kapusta,kasza i grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przesmaczne krokiety.

Potrzebne składniki

• Ciasto:
• szklanka mąki
• szklanka chudego mleka
• 2 białka
• łyżeczka oleju
• Farsz:
• 80 dag kwaszonej kapusty
• 2 cebule
• 25 dag pieczarek
• poltorej szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
• 2 lyzki dowolnych kielkow
• lyzka oleju
• majeranek,galka muszkatolowa
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Płukamy i gotujemy kapuste, nastepnie studzimy ja i odciskamy. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce. Cebule drobno siekamy. Podsmazamy pieczarki i cebule na oleju. Kapuste łączymy z kasza, kielkami i pieczarkami. Przyprawiamy. Z bialek, mąki, polowy szklanki wody i mleka przygotowujemy ciasto nalesnikowe. Dodajemy olej i odstawiamy na 20 minut. Smazymy cienkie nalesniki. Na kazdy nalesnik ukladamy porcje farszu i zwijamy w prostokatny pasztecik. Przed podaniem podgrzewamy je w piekarniku zawiniete w folie aluminiowa posmarowana lekko olejem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher