Makaron carbonara

Aktualna ocena: 4.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Włochy
• Z makaronem
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Makarony przede wszystkim kojarz± sie z włochami.Jest to typwe danie włoskie i smaczne.

Potrzebne składniki

• makaron - 1 kg
• żółtka - 15 szt.
• ser żółty starty - 15 łyżeczka(i)
• wędzony boczek pokrojony w kostkę - 2,5
• oliwa - 5 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ugotować makaron na półtwardo i odcedzić. Wymieszac w misce żółtka z serem, przyprawić pieprzem. Boczek przesmażyć na oliwie i dodać do makaronu. Wlać żółtka z serem i delikatnie wymieszać.Podawać od razu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (2)


15 zoltek????
autor: Anonim dodany dnia 2010-03-11 12:41:47

ilo¶ć porcji: więcej niż 6 ? ;)
autor: Anonim dodany dnia 2010-12-07 12:46:36
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)