Kluski kładzione

Aktualna ocena: 3.50 Oceniły 2 osoby
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smakują wybornie z sosami lub tylko polane masłem i posypane ziołami - np. Szałwią. Nie mniej smaczne są ze skwarkami ze słoninki i podsmażoną cebulką.

Potrzebne składniki

• jaja - 20 szt.
• masło - 125 g
• mąka - 1,25 kg
• cebula - 0,25 kg

Etapy przyrządzania

1
Oddzielić żółtka od białek, utrzeć je z łyżką masła na pulchną masę. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć żółtka z mąką i pianą. Jeśli ciasto jest zbyt twarde, dodać odrobinę mleka. Łyżką wykrawać kluski i kłaść na wrzątek. Gdy wypłyną na wierzch wyjąć łyżką cedzakową na talerz.Cebulę posiekać i zrumienić na maśle, okrasić kluski.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher