|
||||||||||
Kluski kładzione
Krótki opis potrawySmakują wybornie z sosami lub tylko polane masłem i posypane ziołami - np. Szałwią. Nie mniej smaczne są ze skwarkami ze słoninki i podsmażoną cebulką.Potrzebne składniki jaja - 20 szt. masło - 125 g mąka - 1,25 kg cebula - 0,25 kg Etapy przyrządzania1
Oddzielić żółtka od białek, utrzeć je z łyżką masła na pulchną masę. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć żółtka z mąką i pianą.
Jeśli ciasto jest zbyt twarde, dodać odrobinę mleka. Łyżką wykrawać kluski i kłaść na wrzątek.
Gdy wypłyną na wierzch wyjąć łyżką cedzakową na talerz.Cebulę posiekać i zrumienić na maśle, okrasić kluski.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|