|
||||||||||
Fasola \\\"Jaś\\\" z rydzamiKrótki opis potrawypotrawa dobra na kazda okazjePotrzebne składniki fasola Jas - 30 dag cebula - 1 szkl. rydze - 35 dag tłuszcz - 10 dag przecier pomidorowy - 125 ml maka - 1 łyżka(i) papryka - 2 g sól pieprz - 3 g cukier - 1 łyżka(i) majeranek - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Fasolę gotujemy do miękkości (pozostawić część wywaru). Cebule obieramy i smażymy na tłuszczu na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, mieszamy z fasolą. Rydze czyścimy, płuczemy, drobno kroimy i smażymy na tłuszczu; dodajemy do fasoli. Przecier pomidorowy chwilę podduszamy i mieszamy z całością. Potrawę doprawiamy mąką, przyprawiamy do smaku i chwilę podduszamy pad przykryciem. Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|