Papryka nadziewana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac z ziemniakami, kasza lub pieczywem.

Potrzebne składniki

• 2 papryki
• marchewka
• pietruszka
• pol selera
• pomidor
• łyżka oleju
• łyżka płatków owsianych
• łyżka posiekanej natki pietuszki
• oregano,sól

Etapy przyrządzania

1
Przekrajamy wzdłuż paprykę, oczyszczamy z gniazd nasiennych i myjemy. Seler,marchewke i pietruszke myjemy,obieramy,trzemy na tarce i dusimy. Pomidor myjemy,sparzamy,obieramy ze skorki,kroimy w kostke. Dodajemy do warzyw z platkami owsianymi, chwile dusimy, przyprawiamy sola i oregano. Połówki papryki napelniamy nadzieniem, układamy w garnku,dusimy pod przykryceim ma malym ogniu kilkanascie minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher