Zrazy rybne

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 4 szt.
• koncentrat pomidorowy - 3 łyżka(i)
• musztarda - 3 łyżka(i)
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• ogórki konserwowe - 2 szt.
• olej - 4 łyżka(i)
• natka pietruszki - 1 łyżka(i)
• pieprz,sól

Etapy przyrządzania

1
Filety z dorsza przyprawić sol± i pieprzem.Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztard± i posmarować jedn± stronę filetów.Ogórki i cebulę pokroić w cienkie plastry,ułożyć na posmarowanej powierzchni filetów i zrolować.Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć zrazy 20 minut ze wszystkich stron.

Jak podawać?

z ziemniakami posypane pietruszk± Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)