Sos kanadyjski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do deserow z kasz, budyniow,pieczonych owocow.

Potrzebne składniki

• szklanka wody
• 10 dag suszonych moreli
• po cwierc szklanki bialego wytrawnego wina i rumu
• sok Z cytryny
• łyżeczka mąki ziemniaczanej
• pol szklanki smietanki kremowki
• łyżka cukru pudru
• cukier do smaku

Etapy przyrządzania

1
Myjemy i zalewamy 2/3 szklanki wody morele i gotujemy. Rozgotowane owoce miksujemy i dodajemy do nich wino i rum oraz sok z cytryny i cukier. Make ziemniaczana rozrabiamy pozostala woda i malym strumieniem wlewamy do goracego przecieru morelowego, mocno mieszajac. Zagotowujem, odstawiamy do ostudzenia. Połaczyc ze smietanka ubita na sztywno z cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher