Ziemniaki pieczone nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

moga by¶ podawane na obiad lub na przyjeciu

Potrzebne składniki

• ziemniaki duże - 6 szt.
• watrobianka - 50 kg
• szczypoirek - 1 szt.
• cebula - 2 szt.
• gęsta ¶mietana - 10 dag
• margaryna - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki umyte i ubrane zawijamy w folię aluminiow± i pieczemy 80 minut w 200oC. Po czym przekrajamy wzdłuż i bulwy wydr±żamy. W±trobiankę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, ¶mietan±, musztard±, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami i wydr±żonym mi±ższem ziemniaków. Przyprawiamy sol±, pieprzem i majerankiem. Mas± wypełniamy ziemniaki. Zapiekamy razem kilka minut. Cebulę posiekan±, podsmażamy na margarynie i przekładamy na zmieniaki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)