Zupa krem z ziemniaków

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na jesienne chłody

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 60 dag
• rosół - 1 l
• por - 1 szt.
• żółty ser - 10 dag
• śmietanka kremówka - 10 dag
• kminek - 2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki pokroić w kostkę.Rosół zagotować,kiedy zacznie wrzeć wrzucić do niego ziemniaki i gotować 15 minut.W tym czasie pokroić pora w cienkie plasterki.Gotową zupę zmiksować.Ser zetrzeć na tarce.Część odłożyć do posypania zupy, a resztę wymieszać ze śmietana i wlać ją do zupy.Przyprawić solą,pieprzem i kminkiem.Dodać plasterki porów i dalej gotować jeszcze ok.5 minut.Gotową zupę przelać do miseczek,posypać resztą sera i kminku.Natychmiast podawać.Dobrym dodatkiem jest groszek ptysiowy lub grzanki z bułki przysmażone na maśle.

Jak podawać?

z groszkiem ptysiowym lub grzankami z bułki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher