Fettucine z grzybami i sosem pomidorowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Włochy
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

włoski smak

Potrzebne składniki

• makaron wst±żki - 50 dag
• pieczarki - 50 dag
• cebula - 1duża szt.
• oliwa z oliwek - 2 łyżka(i)
• czosnek - 2
• pomidory bez skóry - 2 puszka(i)
• posiekana natka pietruszki - 2 łyżka(i)
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Oczy¶cić pieczarki pokroić w cienkie plasterki.Cebulę grubo posiekać,wrzucić wraz z rozdrobnionym czosnkiem na rozgrzanym na patelni oleju i zarumienić.Dodać pokrojone pomidory wraz z sokiem,pieczarki,zagotować i dusić 15 minut.W tym czasie ugotować makaron al dente i trzymać odcedzone w cieple.Sos doprawić pietruszk± sol± i pieprzem,dobrze wymieszać i poł±czyć z makaronem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)