PASZTET

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
25 PLN
Kaloryczność:
250 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Idealny zarówno do świerzego chlebka i świetny jako przystawka do wykwintnej kolacji we dwoje

Potrzebne składniki

• watróbka z kurczaka - 75 dag
• # boczek bez kości wieprzowina - 75 dag
• cebula - 1 szt.
• jaja - 5 szt.
• bulki pszenne małe - 3 szt.
• vegeta - 3 g

Przydatne akcesoria

łyzki nóż

Etapy przyrządzania

1
1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem. 2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać 3. Piec około godziny w temp 180 stopni

Jak podawać?

na talerzyku

Uwagi

Smakuje tak wspaniale że ciężko jest nie oblizac palców po zjedzeniu . Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher