|
||||||||||
Ciasto owocoweKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki jeżyny - 40 dag czarne jagody - 40 dag maliny - 40 dag czerwone porzeczki - 30 dag jajka - 7 szt. masło - 30 dag cynamon cukier - 30 dag mąka - 30 dag cukier waniliowy - 1 torebka skórka z cytryny proszek do pieczenia - 1 torebka kremówka - 25 dag Etapy przyrządzania1
Wszystkie owoce oczyścić, opłukać, odsączyć.
3
4
Nasmarować dobrze tluszczem blache, wysypać tartą bułką. Rozwałkowac ciasto na blasze, wyrównać powierzchnię. Obłożyć placek 3/4 owoców, wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Pieć 25 min w temp 200 C. Wyjąć, odłożyć do całkowitego przestygnięcia.
6
Placek obłożyć resztą owoców. Podawać z bitą śmietaną
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|