|
||||||||||
BezówkaKrótki opis potrawyPyszny poczestunek dla rodzinyPotrzebne składniki 2 żółtka 8 łyzek miękkiego masła tłuszcz do formy Na wierzch ciasta: 40 dag miekkich owoców np. truskawki 2 białka 1 łyżka cukru pudru Etapy przyrządzania1
Posiekać nożem wszystkie składniki, po czym zagnieść ciasto. Odłożyc je na pól godziny, rozwałkować i wyłożyc okrągłą formę wysmarowc tłuszczem. Upiec na jasnozłoty kolor. Nałożyc na wierzch ciasta owoce. Ubic bardzo sztywną pianę z białek, pod koniec dodac cukier puder. Pianę wyłożyć na owoce i zapic na złocisto. Podawac na gorąco.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|