Kotlety z pieczarek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczne...

Potrzebne składniki

• pieczarki - 0,5 kg
• cebula - 1 szt.
• czerstwa bułka - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• pęczek koperku
• tarta bułka
• olej do smażenia
• masło - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy, wrzucamy na wrzącą wodę z kostką rosołową i gotujemy 20 minut.Wyjmujemy pieczarki na sitko. Kroimy cebulę i lekko podsmażamy na łyżce oleju i masła.Pieczarki i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Dodajemy namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, jajko, 1-2 łyżki koperku, sol i pieprz.Masę starannie wyrabiamy,formujemy z niej owalne , płaskie kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy na średnim ogniu do złotobrązowego koloru. Podajemy z sosem grzybowym i , kapustą i surówką z warzyw.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher