Pulpeciki (pikantne)

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Kaloryczność:
380 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pikantne pulpeciki z papryką w roli głównej.

Potrzebne składniki

• Mięso mielone (mieszane) - 80 dkg
• Jajko - 1 szt.
• Cebula duża - 1 szt.
• Bułka czerstwa - 1 szt.
• Papryka zielona (duża) - 1 szt.
• Papryka czerwona (duża) - 1 szt.
• Papryka chili - 3 szt.
• Papryka w proszku - 2 łyżka(i)
• Bulion - 200 ml
• Olej - 4 łyżka(i)
• Sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, po czym dobrze odcisnąć. W dużej misce wyrobić mięso z bułką, jajkiem i przyprawami. Z masy uformować pulpeciki. Na patelnię wlać kilka łyżek oleju, tłuszcz rozgrzać i ułożyć pulpety. Smażyć aż się zrumienią.
2
Wszystkie papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce. Rozgrzewami 2 łyżki oleju w rondlu i wrzucamy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach duszenia wrzucamy pulpeciki i zostawiamy na średnim ogniu ok. 20 min.

Jak podawać?

Z pieczonymi ziemniaczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher