Fasola szparagowa z sosem serowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Kaloryczność:
108 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste i smaczne

Potrzebne składniki

• fasolka szparagowa - 400 g
• margaryna - 0.5 łyżka(i)
• mąka - 0.5 łyżka(i)
• mleko - 0.5 szkl.
• żółty starty ser - 50 g
• sok z cytryny - 2 łyżeczka(i)
• plasterki cytryny - 5 szt.
• sól,pieprz i posiekana zielenina

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę umyć i ugotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Odcedzić. Margarynę stopić i wymieszać z mąką, mieszając wlewać mleko i zagotować zdjąć z ognia i wymieszać z serem przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Fasolkę wymieszać z sosem i ozdobić z zieleniną i plasterkami cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher