Ciociosan

Aktualna ocena: 0
dodany przez: agusia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszniutki

Potrzebne składniki

• butelka wytrawnego białego wina - 1 l
• pomarańcze - 4 szt.
• cytryny - 3 szt.
• woda mineralna - 2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Sparzone wrzątkiem cytryny obrać ze skórki, ścinając w spiralkę możliwie najcieniej skórkę żółta, następnie dokładnie obierając z białej łupiny, pokroić na plastry. Wyszorowane pomarańcze pokroić na plastry wraz ze skórką.
2
Plastry cytryn i pomarańczy ułożyć w dużym słoju, przesypując cukrem i pozostawić do następnego dnia. Wlać wino, przykryć znów pozostawić na kilka godzin. Nalewać do wysokich szklaneczek z kostką lodu i spiralą skórki z cytryny, dopełnić wodą mineralną .
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: agusia
agusia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (32)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher