Ziemniaki z..

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

z kiełbasą i oliwkami

Potrzebne składniki

• duże ziemniaki - 4 szt.
• parówki lub kiełbaski frankfurterki - 4 szt.
• pomidory - 2 szt.
• czarne oliwki bez pestek - 50 g
• olej - 2 łyżka(i)
• rosół z kostki - 1/4 l
• masło - 5 łyżka(i)
• sól i pieprz cayenne

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać,umyć i przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć.kiełbaski podsmażyć na oleju i pokroić w plastry.Oliwki przekroić na pół,pomidory pokroić w kostkę.Wymieszać kiełbasą i oliwkami.Doprawić solą i pieprzem.Tak przygotowany farsz nałożyć do ziemniaków i ułożyć w żaroodpornym naczyniu nasmarowanym masłem i zalać rosołem.piec około 50 minut w 200stopniach. Na konieć polać powstałym sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher