Gotowane warzywa z orzechami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kolorowo i smacznie

Potrzebne składniki

• żółta papryka - 3 strąki szt.
• marchewka - 3 szt.
• cukinia - 1średnia szt.
• buraczki - 3 małe szt.
• dymka - 1pęczek puszka(i)
• czarne oliwki - 6 szt.
• orzechy włoskie - 10 szt.
• olej - 3 łyżka(i)
• kardamon,sól,pieprz
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
warzywa umyć.marchewkę i buraczki obrać.Paprykę oczyścić.Wszystkie warzywa poza dymką pokroić w słupki.Gotować osobno,na parze,licząc 8-10 minut na każdą porcję.Dymkę oczyścić,umyć i pokroić.Doprawić solą,pieprzem i połową soku z cytryny.Ugotowane warzywa ostudzić i razem z dymką ułożyć na półmisku w porcjach obok siebie.Posypać oliwkami,połową orzechów i grubo zmielonym kardamonem. Resztę orzechów starannie utrzeć z olejem,doprawić solą i pieprzem i resztą soku z cytryny i sosem skropic warzywa.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher