Wołowina po marynarsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowin±
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

syte i pyszne danie

Potrzebne składniki

• wołowina - 50 dag
• ziemniaki - 12 szt.
• cebula - 5 szt.
• kostki bulionowe - 2 szt.
• por - 1 szt.
• piwo - 1/2 l
• masło - 12 dag
• sól,pieprz

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Wołowinę kroimy na plastry o grubo¶ci 1cm.i obsypujemy m±k± ,sol± i pieprzem.Na patelni roztapiamy masło i przysmażamy z obu stron wołowinę.Pokrojon± w plastry cebulę podsmażamy na tym samym ma¶le co mięso.Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok.pół cm.W kubku z gor±c± wod± rozpuszczamy kostki rosołowe.Wszystkie składniki układamy w teflonowym garnku.Na dnie układamy ziemniaki,potem mięso,potem cebula.i bulion.Postępujemy tak do wyczerpania zapasów,jednak ostatni± warstwę musz± stanowić ziemniaki.Przykrywamy garnek i wstawiamy na ogien na 40 minut.Po 10 minutach gotowania wlewamy do potrawy piwo.Wołowinę wykładamy warstwami na talerze i dekorujemy posiekanym porem.

Jak podawać?

z marynowanymi buraczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)