|
|||||||||
Wołowina po marynarskuKrótki opis potrawysyte i pyszne daniePotrzebne składniki wołowina - 50 dag ziemniaki - 12 szt. cebula - 5 szt. kostki bulionowe - 2 szt. por - 1 szt. piwo - 1/2 l masło - 12 dag sól,pieprz Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Wołowinę kroimy na plastry o grubo¶ci 1cm.i obsypujemy m±k± ,sol± i pieprzem.Na patelni roztapiamy masło i przysmażamy z obu stron wołowinę.Pokrojon± w plastry cebulę podsmażamy na tym samym ma¶le co mięso.Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok.pół cm.W kubku z gor±c± wod± rozpuszczamy kostki rosołowe.Wszystkie składniki układamy w teflonowym garnku.Na dnie układamy ziemniaki,potem mięso,potem cebula.i bulion.Postępujemy tak do wyczerpania zapasów,jednak ostatni± warstwę musz± stanowić ziemniaki.Przykrywamy garnek i wstawiamy na ogien na 40 minut.Po 10 minutach gotowania wlewamy do potrawy piwo.Wołowinę wykładamy warstwami na talerze i dekorujemy posiekanym porem.
Jak podawać?z marynowanymi buraczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |