Polędwica wieprzowa duszona z jabłkami i cebulą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne danie

Potrzebne składniki

• polędwica wieprzowa - 70 dag
• czerwona cebula - 3 szt.
• jabłka - 2 szt.
• sól,pieprz,czerwona papryka,vegeta.
• ząbki czosnku - 4 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki.Obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju,podlewamy wodą i dusimy.Już na początku duszenia dodajemy wszystkie przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę.W czasie gdy mięso nabiera smaku i aromatu, należy przygotować jabłka i cebulę.Cebulę kroimy na półkrążki,a jabłka na plastry.Wszystko dodajemy do mięsa i czekamy ,aż zmięknie.

Jak podawać?

z gotowanymi ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher