|
||||||||||
Polędwica wieprzowa duszona z jabłkami i cebuląKrótki opis potrawypyszne daniePotrzebne składniki polędwica wieprzowa - 70 dag czerwona cebula - 3 szt. jabłka - 2 szt. sól,pieprz,czerwona papryka,vegeta. ząbki czosnku - 4 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki.Obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju,podlewamy wodą i dusimy.Już na początku duszenia dodajemy wszystkie przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę.W czasie gdy mięso nabiera smaku i aromatu, należy przygotować jabłka i cebulę.Cebulę kroimy na półkrążki,a jabłka na plastry.Wszystko dodajemy do mięsa i czekamy ,aż zmięknie.
Jak podawać?z gotowanymi ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|