Zupa Bagienna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przepis widziałam w programie Nigelli Lawson, troszkę go zmieniłam. Robimy z siostr± do¶ć często :)

Potrzebne składniki

• groszek mrożony - 1 op.
• ser mocarella - 1 kostka(i)
• kostka rosołowa drobiowa - 2 na litr wody
• przyprawy (ziarenka smaku, vegeta)
• czosnek

Etapy przyrządzania

1
Do garnka wlewamy litr wody, wrzucamy 2 kostki rosołowe. Po rozpuszczeniu dodajemy przyprawy i czekamy aż sie zagotuje. Następnie wrzucamy zamrożony groszek i gotujemy do momentu gdy groszek będzie miękki. jeżeli nie mamy blendera to mocarellę wrzucamy do robota razem z groszkiem i robimy papkę (nie dodawać całego groszku naraz, etapami). Do papki dolewamy wywar do połowy i miksujemy. Zmiksowan± zupkę przelewamy do reszty wywaru i mieszamy łyżk±. GRZANKI: Wcze¶niej przygotowane suche kostki z bułki podsmażamy na ma¶le i czosnku aż się zarumieni.

Jak podawać?

Z grzankami: bułki pokroić na kostkę, wrzucić do papierowej torebki i na ciepły kaloryfer. Dzień przed robieniem zupy. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)