Przecier gruszkowy z goĽdzikami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
5 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Kaloryczność:
100 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• białka jaj - 2 szt.
• cukier - 2 łyżka(i)
• słodkie gruszki - 4 szt.
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• milone goĽdziki - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

mikser

Etapy przyrządzania

1
Ubić białka na sztywno, dodaj±c powoli 1 łyżkę cukru. Przekroić gruszki na połówki i usun±ć gniazda nasienne. Mi±ższ zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach, pozostawiaj±c skórkę. Start± gruszkę natychmiast skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na wierzchu pianę i przyprawić do smaku mielonymi goĽdzikami i cukrem.

Jak podawać?

na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)