kawior po żydowsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: puncowianka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

z wątrówki

Potrzebne składniki

• wątróbka drobiowa
• oliwa
• cebula
• jajka
• masło
• sól pieprz
• cynamon

Etapy przyrządzania

1
Podstawą tego dania jest wątróbka. Polecam drobiową, bo jest delikatna w smaku i łatwa w przyrządzeniu. Najpierw na patelni, na oliwce z odrobiną masła, szklimy drobno pokrojoną cebulę. Zdejmujemy z patelni cebulę na miseczkę. Na patelnię wlewamy kolejną porcję oliwki i na rozgrzaną wrzucamy wątróbki, które uprzednio naturalnie myjemy, obsuszamy i pozbawiamy żyłek. Smażymy wątróbki króciutko, najwyżej 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy kawałeczek masła i zostawiamy pod przykrywką do wystygnięcia. Gotujemy na twardo 4 jajka. Studzimy i drobniutko je siekamy. Potem siekamy wystudzone wątróbki. Dodajemy cebulkę i sporą porcję posiekanej natki. Wreszcie na koniec solimy, dodajemy trochę pieprzu, troszkę cynamonu. Uczciwie mieszamy wszystkie składniki ręką – wygniatając jak ciasto. Płaski półmisek wykładamy liskami sałaty i na niej układamy cierpliwie formowane z uzyskanej masy kuleczki. Kuleczki powinny mieć średnicę nie większą niż 4 cm
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher