Pieczeń rzymska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

świetna na wielkanocny stół

Potrzebne składniki

• wołowiny bez kości - 50 dkg
• wątróbki wieprzowej lub drobiowej - 10-15 dkg
• chudego boczku - 15 dkg
• mała bułka
• surowe jajka - 2
• jajka ugotowane na twardo - 4
• tłuszcz do wysmarowania formy
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso, wątróbkę, boczek, cebulę i czosnek przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy namoczoną wcześniej i odciśniętą bułkę, surowe jajka i przyprawy. Wyrabiam masę. Wąską brytfannę wysmarować tłuszczem. Napełniamy połową masy mięsnej, układamy w linii prostej po środku ugotowane na twardo jajka, przykrywamy resztą masy mięsnej. Piec ok. 60 min w średnio nagrzanym piekarniku
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher