|
||||||||||
Przystawka z melonaKrótki opis potrawysmaczna i pożywnaPotrzebne składniki melony - 3 szt. pomarańcze - 3 szt. grejpfrut - 1 szt. cukier - 1 łyżka(i) kieliszek białego wytrawnego wina mielony imbir - 1/4 łyżeczka(i) 3 gałązki mięty Etapy przyrządzania1
Melony przekroić na pół.Lyżeczkją wyciąć kulki z miąższu.Obrane pomarańcze i grejpfruta pokroić w kostkę.Owoce przełożyć do salaterki .Wymieszać wino z cukrem i imbirem.Polać owoce,przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.Brzegi wydrążonych melonowych skórek naciąć w ostre ząbki,skórki zawinąć w folię,włożyć do lodówki.Przed podaniem napełnić połówki melonowych skórek mocno schłodzoną sałatką.Udekorować gałązkami mięty.Podawawać mocno schłodzone.
Jak podawać?schłodzoną i udekorowaną sałatką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|