schabowe z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: puncowianka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

coś na obiadek

Potrzebne składniki

• schab
• ser żółty
• jajo
• bułka tarta

Etapy przyrządzania

1
Wiadomo, ze schabowe to wspaniałe kotlety i nie znam osoby, która ich nie lubi. Ale jeszcze pyszniejsze są schabowe z żółtym serem! Są soczyste i mają ciekawy ostrzejszy smak. Rozbijamy mięso mocniej niż na tradycyjne schabowe, tak aby plastry były cieńsze i większe. Na połowie plastra układamy ser pokrojony (nie z cienko) i przykrywamy drugą połową mięsa. Teraz tak jak w tradycyjnych schabowych – obtaczamy rozbełtanym jajkiem i tartą bułką i na patelnie na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na złoty kolor.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher