|
||||||||||
Sos szafranowyKrótki opis potrawyPodawac do ryb i miesa drobiowego na zimno.Potrzebne składniki szklanka majonezu 2 łyżki jogurtu smietankowego 2 żółtka jaj ugotowanych na twardo łyzka posiekanej natki pietruszki curry,szafran,sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Szczyptę szafranu namozyc w łyzeczce letniej wody i odstawic na 30 minut. Żółtka dokadnie rozetrzec i dodac do majonezu polaczonego z jogurtem. Do sosu wsypac natke, przyprawic go sola, pieprzem i curry, na konu wlac szafran i calosc dokladnie wymieszac.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|