|
||||||||||
orzechowa zupaKrótki opis potrawycoś smacznegoPotrzebne składniki orzechy włoskie - 1 szkl. mąka - 3 łyżka(i) masło - 3 łyżka(i) cebula - 2 szt. jabłko - 1 szt. bulion - 750 ml mleko - 300 ml śmietana - 200 ml skórka i sok z pomarańczy - 1 szt. sól pieprz - do smaku gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y) curry - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
na maśle zeszklić cebulkę, dodać wcześniej posiekane orzechy i jabłko.oprószyć mąką dodać curry i gałkę muszkatołową. Dolać bulion,mleko i sok pomarańczy i dodać skórkę startą. Gotować 20 minut,dokładnie zmiksować.Doprawić solą i pieprzem.Jak zupa trochę przestygnie dodać śmietanę i wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|