|
||||||||||
Sos portugalskiKrótki opis potrawyPodawac do zimnej pieczeni wieprzowej oraz wedlin.Potrzebne składniki szklanka majonezu cebula 3 ząbki czosnku łyzka oliwy 2 pomidory pól szklanki czerwonego wytrawnego wina zioła prowansalskie po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac, podsmazyc na oliwie (nie rumienic). Pomidory sparzyc i zdjac z nich skorke, miazsz pokroic i dodac do cebuli wraz z winem, ziolami,cukrem,sola i pieprzem. Dusic do miekkosci, potem przetrzec przez sito i odstawic w chlodne miejsce. Oziebiony przeciez polaczyc z majonezem i zielenina.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|