Faworki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla łasuchów

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 1/2 kg
• żółtka - 5 szt.
• szczypta soli
• cukier puder
• spirytus - 1 łyżka(i)
• pół kubka śmietany
• smalec - 1 kg

Etapy przyrządzania

1
Mąkę przesiać,dodać żółtka,sól,spirytus oraz tyle śmietanyby otrzymać pulchne ciasto.Dobrze wyrobić.Pod koniec uderzać w nie wałkiem,by wbić dużo powietrza.Ciasto rozwałkować na cienki placek i wykrawać prostokąty.W każdym zrobić szparkę i przewlec przez nią koniec ciasta.Smażyć na jasnozłoty kolor.Na koniec posypac cukrem pudrem.

Jak podawać?

posypane cukrem pudrem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher