|
||||||||||
FaworkiKrótki opis potrawydla łasuchówPotrzebne składniki mąka pszenna - 1/2 kg żółtka - 5 szt. szczypta soli cukier puder spirytus - 1 łyżka(i) pół kubka śmietany smalec - 1 kg Etapy przyrządzania1
Mąkę przesiać,dodać żółtka,sól,spirytus oraz tyle śmietanyby otrzymać pulchne ciasto.Dobrze wyrobić.Pod koniec uderzać w nie wałkiem,by wbić dużo powietrza.Ciasto rozwałkować na cienki placek i wykrawać prostokąty.W każdym zrobić szparkę i przewlec przez nią koniec ciasta.Smażyć na jasnozłoty kolor.Na koniec posypac cukrem pudrem.
Jak podawać?posypane cukrem pudrem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|