|
|||||||||
Pasztet domowyKrótki opis potrawyNie wyobrażam sobie ¶wi±t bez pasztetuPotrzebne składniki wieprzowina - 50 dkg wołowina - 50 dkg podgardle - 25 dkg w±tróbka wieprzowa - 40 dkg cebule - 2 duże czerstwa bułka jajka - 4-5 listki laurowe - 2 kilka ziaren ziela angielskiego gałka muszkatołowa sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Wieprzowinę, wołowinę, podgardle, cebule, listki laurowe oraz ziele i gałkę muszkatołow± zalać 3 szklankami wrz±tku, przykryć i gotować do miękko¶ci na wolnym ogniu. W±tróbkę pokroić na kawałki i włożyć do garnka z mięsem na 10-15 minut przed końcem gotowania. Wyj±ć mięso i odstawić do wystudzenia. Bułkę namoczyć. Wystudzone mięso i bułkę przepu¶cić 3 razy przez maszynkę. Do zmielonej masy dodać jajka, doprawić do smaku i wymieszać. Włożyć do 3/4 wysoko¶ci foremek nasmarowanych margaryn± i obsypanych bułk± tart±. Piec aż pasztet sie zarumieni.
Jak podawać?Z ćwikł± mniami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |