|
||||||||||
Zupa-krem ziemniaczana z wkładkąKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki ziemniaki - 1 kg wędzony boczek - 10 dag cebula - 2 szt. olej - 1-2 łyżka(i) słodka papryka - 1 łyżka(i) rosół w proszku - 2-3 łyżka(i) kiełbasa czosnkowa - 40 dag kremówka - 20 dag sól pieprz Etapy przyrządzania3
4
Do garnka wrzucić ziemniaki i cebulę, smażyć na średnim ogniu 10 minut. Często mieszać podczas smażenia tak, aby składniki nie przywarły do dna naczynia. Posypać słodką papryką, krótko smażyć.
5
Zalać 2 litrami wody, doprowadzić całość do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień, wsypać rosól w proszku. Gotować zupę na małym ogniu 30-35 minut.
7
Z zupy wyjąć kilka łyżek ugotowanych ziemniaków. Za pomocą miksera rozdrobić dokładnie pozostałe ziemniaki w wywarze. Doprawić zupę śmietaną, ponownie zagotować.
8
Włozyć do zupy plastry kiełbasy, odłożony boczek oraz ziemniaki, jeszcze raz krótko podgrzać całość. Przyprawić zupę solą oraz pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|