Zupa ryżowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowa i pyszna..

Potrzebne składniki

• marchewka - 2 szt.
• porcja rosołowa - 1 szt.
• koperek
• ziele angielskie - 2 szt.
• liść laurowy - 1 szt.
• seler - mała połówka
• pietruszka - 1 szt.
• kostka bulionowa - 1
• ryż - 15 dag
• por - kawałek
• cebula - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mięso , warzywa i przyprawy zalać zimną wodą. Gotować ok. 1 1/2 godziny na małym ogniu.Wyjąć mięso i warzywa,mięso pokroić i dodać do zupy. Wsypać ryż i gotować jeszcze przez 30 minut. Doprawić maggi. Posypać posiekanym koperkiem na koniec gotowania.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher