Zupa z zielonego groszku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac z kruchymi slonymi paluszkami.Zupe mozna jesc na zimno.

Potrzebne składniki

• 3 szklanki wyluskanego zielonego groszku
• 5 dymek bez szczypiorku
• mala salata maslowa
• 3 szklanki rosolu drobiowego (z kostki)
• łyżka masła
• sok z cytryny
• łyżeczka cukru
• sól
• szklanka smietanki
• 2 łyżki posiekanej świeżej mięty

Etapy przyrządzania

1
Dymki drobno posiekac. Rozgrzac w garnku maslo i poddusic cebulke, nie rumieniac. Dodac groszek, rosol, poslodzic. Gotowac pod przykryciem, az groszke bedzie zupelnie miekki. Dolozyc pokrojona w paski salate i liscie miety. Gotowac jeszcze przez 5 minut pod przykryciem. Ostudzic i zmiksowac. Przecedzic, zagotowac, dodac sok z cytryny i smietanke.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher