Zupa pomarańczowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna niespotykana zupa.

Potrzebne składniki

• 2 pomarancze
• 5 sporych marchewek
• cebula
• 2 plaskie lyzki masla
• lyzeczka zmielonych ziaren kolendry
• 4 szklanki rosolu drobiowego (z kostki)
• szklanka śmietanki 12%
• sól

Etapy przyrządzania

1
Cebule posiekac. Skorke z jednej pomaranczy otrzec na tarce, z drugiej - cienko skroic. Rozgrzac maslo i smazyc cebule przez 3 minuty, dodac marchewke pokrojona w talarki oraz skorke pomaranczowa, smazyc przez 10 minut. Wlac rosol, gotowac przez 40 mniut. Odstawic i po lekkim przestygnieciu zmiksowac. Znow zagrzac zupe, laczac ja z polowa szklanki soku z pomaranczy, kolendra i smietanka. Skrojona skórke pomaranczowa posiekac i obgotoweac (2min), po czym odsaczyc i przybrac nia zupe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher