|
||||||||||
Potrawka drobiowaKrótki opis potrawyszybkie i smacznePotrzebne składniki marchewka - 25 dag kalarepka - 25 dag bulion drobiowy - 1/2 l groszek zielony(z puszki) - 10 dag ryż - 25 dag sól filet z indyka lub z piersi kurczaka - 50 dag olej - 2-3 łyżka(i) śmietana kremówka - 12 dag mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i) biały pieprz Etapy przyrządzania1
Marchewke pokroic w skośne plasterki, kalarepki na ćwiartki a te w plastry.Zagotować bulion włożyć jarzyny,gotować 10 minut.W połowie czasu gotowania dodać groszek.Zagotować wode na ryż i gotować go. Odcedzić.
2
Mięso pokroić w kostkę.Smażyć na oleju 5-8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ugotowane jarzyny odcedzić na sitku,bulion zachować.Odmierzyć 1,5 szklanki bulionu,wymieszać ze śmietaną i podlać mięso.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości wody zimnej.Dolać do sosu i wymieszać.
Do powstałego sosu włożyć jarzyny,wymieszać. Doprawić solą i pieprzem białym.Ugotowany ryż nałozyć na talerz a obok potrawkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|