|
|||||||||
Krewetki czosnkoweKrótki opis potrawykuchnia włoskaPotrzebne składniki czosnek - 2 z±bki krewetki królewskie - 10 szt. bazylia - pęczek oliwa - 4 łyżka(i) sól pieprz odrobina soku z cytryny cz±stki cytryny do dekoracji Etapy przyrządzania1
Krewetki delikatnie oczy¶cić, opłukać, osuszyć. Listki bazylii oderwać od łodyżek. Rozgrzać połowę oliwy, zeszklić psiekany czosnek. Włożyć krewetki, smażyć 3-4 minuty, często obracaj±c. Posypać sol± i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Dodać bazylię, skropić reszt± oliwy. Udekorować cz±stkami cytryny
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |