|
||||||||||
Deser migdałowyKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki cukier - 2 łyżka(i) pokrojone migdały - 1/2 torebki mleko - 2 szkl. budyń migdałowy Etapy przyrządzania1
Skarmelizować cukier, wymieszać z migdałami. Połowę karmelu rozsmarować na foli aluminiowej. Gdy zastygnie pokruszyć. Resztę karmelu zalać 50 ml wrzątku. Dodać 400 ml mleka, zagotować. Wlać budyń rozprowadzony w pozostałym mleku, jeszcze raz doprowadzić do wrzenia. Posypać migdałowym karmelem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|